Alegerea sistemului de supraveghere pentru acasă
De ce monitorizarea video a locuinței este necesară și de ce trebuie să ținem cont pentru a alege un sistem de supraveghere video adecvat nevoilor?
Cu o gama variata de modele si caracteristici, sistemele de supraveghere video sunt din ce in ce mai populare de la o zi la alta la nivel mondial. Aceste echipamente de monitorizare pot diferi in functie de scopurile pe care le au, dar si in functie de specificatiile lor asigurand astfel un pret de achizitie mai mic sau mai mare. Supravegherea video uneste intuitia, capacitatea de gestionare si monitorizare a obiectivelor precum si eficienta in conditii perfecte sau improprii de functionare, scrie acasa.ro.
Echipamentele de securitate au devenit in anul de gratie 2016, instrumente vitale pentru protectia oamenilor si proprietatilor din intreaga lume. Industria este intr-o continua expansiune, iar prezenta camerelor de supraveghere la aproape orice colt de strada nu mai mira pe nimeni. Avantajele tehnologice evidente asigurate de industria supravegherii video precum si pastrarea in limitele normalului a preturilor acestor produse atrag tot mai multi clienti de la o zi la alta, iar eficienta acestor echipamente creste perfect proportional cu numarul de produse achizitionate de clienti.
In practica supravegherii video este universal acceptata ideea ca dupa instalarea unui sistem de supraveghere, trecerea timpului in favoarea proprietarilor reduce si riscul aparitiei unor incidente neplacute. Odate instalate intr-o locatie, sistemele de supraveghere video actioneaza nu doar ca echipamente pregatite sa monitorizeze orice activitate (infractionala sau normala) ci si ca un factor de inlaturare a riscului. Acest lucru este usor explicabil prin faptul ca sistemele de securitate intimideaza infractorii prin simpla lor prezenta. La vederea unei camere de supraveghere, un infractor se va gandi doua sau trei ori inainte de a actiona asupra obiectivului, pentru ca vigilenta acestor echipamente este destul de dificil de pacalit. Infractorii prefera siguranta actiunilor lor si mai ales prefera bresele de securitate. Prezenta unor camere de supraveghere nu poate decat sa le ingreuneze misiunea si desi, in anumite situatii, acestia pot profita si inca se pot strecura dincolo de ochii ageri ai camerelor de filmat, riscul de a fi surprinsi ramane unul real, determinandu-i sa nu mai actioneze asupra respectivei proprietati supravegheate video.
In 2014 au fost instalate peste 245 de milioane de camere de supraveghere la nivel mondial. 65% dintre aceste camere au fost instalate pe piata asiatica, o piata care inregistreaza cresteri impresionante in acest domeniu.
Pentru cei ce sunt interesati sa cumpere camere de supraveghere, este recomandat sa ia in calcul urmatoarele aspecte care ii vor ajuta sa aleaga varianta performanta si utila cererii lor. In primul rand, stabiliti clar ce perimetru al casei sau al biroului vretisa fie monitorizat, calculati suprafata si ganditi-va in ce puncte ar trebui sa fie montate camerele. Apoi, in functie de bugetul disponibil, puteti sa alegeti sisteme de supraveghere care capteaza pe timp de noapte, sau care au o rezolutie mai puternica si un spatiu de stocare generos. Un alt lucru care cantareste greu in luarea acestei decizii este tipul de camera pe care il instalati si anume camera analogica sau IP. Cele din urma sunt mult mai versatile si performante si se pot conecta la internet prin fir sau wireless, scrie comunicatedepresa.ro.