Compania de securitate cibernetică CyBourn, în parteneriat cu Smart Suport Hub și Security Espresso, au lansat sâmbătă, 16 martie, la București, prima ediție Brainsvault, o competiție de securitate cibernetică adresată studenților și tinerilor profesioniști în domeniul IT, pasionați de securitatea sistemelor informatice, scrie curierulnational.ro.
”Suntem entuziasmați să lansăm prima ediție a Brainsvault, un format nou de competiție de hacking pe plan local, prin care urmărim să susținem și să dezvoltăm talentul de foarte mare potențial din România. În cadrul CyBourn, oferim cel mai ridicat standard pentru clienții noștri internaționali în termeni de servicii de securitate cibernetică, și vrem ca acest lucru să se reflecte și în comunitatea din jurul nostru. Ne dorim să susținem tinerii profesioniști români cu gândire laterală, pasionați de a rezolva unele dintre cele mai inedite probleme de securitate.”, a declarat Ioan Istrate, cofondator CyBourn.
„Brainsvault este un concept lansat din dorința de a crea competiții de hacking interactive. Ne dorim să dezvoltăm o comunitate de tineri pasionaţi de gândirea laterală, comunitate ce va creşte prin o serie de challenge-uri din jurul unor probleme de securitate cibernetică sau de dezvoltare de software”, se precizează pe site-ul competiției, brainsvault.ro.
Prima competiție va fi axată pe securitate cibernetică și va fi dezvoltată pe modelul „treasure hunt”. Participanții vor rezolva o serie de probe și vor găsi calea de a deschide un seif fizic pentru a revendica marele premiu. Seiful se va deschide doar de către participanții care trec prin toate etapele.
Participanții țintă ai primei ediții vor avea cunoștințe de bază de rețelistică, de programare (scripting), de sisteme de operare (Windows, Linux) şi de cele mai comune limbaje de programare cunoscute și folosite de experții în securitate informatică (Python, PHP și JavaScript). Participanţii pot folosi propriile programe sau pe cele din sistemul de operare Kali Linux, precum Burp Suite, Metasploit, Nmap și WireShark.
Mai mult, pentru înscrierea la eveniment participanții au fost nevoiți să rezolve o ghicitoare prin care să ajungă la formularul de înscriere. Astfel, competiția testează abilități de exploatare a vulnerabilităților unor pagini web, de social engineering și de exploatare de la distanță a unor mașini virtuale, conform start-up.ro.
Ediția a V-a a Conferinței de analiză de risc va avea loc pe data de…
Roadshow-ul Power of Video, organizat de Milestone Systems, va demonstra diferite moduri în care conținutul…
La data de 18 decembrie., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au…
Într-o lume cu abonamente la cu trafic de internet nelimitat, nu mai ai nevoie neapărat…
Cel mai recent film care continuă seria ”Star Wars” a atras atenţia atacatorilor chiar înainte…
Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați și o tânără, bănuiți de furturi din genți și…