HomeStiriSecuritate ITCloud-ul poate ajuta magazinele online să reducă amenințările cibernetice
cloud-ul-poate-ajuta-magazinele-online-sa-reduca-amenintarile-cibernetice

Cloud-ul poate ajuta magazinele online să reducă amenințările cibernetice

cloud-ul-poate-ajuta-magazinele-online-sa-reduca-amenintarile-ciberneticeMagazinele online pot apela la securitatea din cloud deoarece protecția nu trebuie să reducă performanța și obținerea performanței nu trebuie făcută cu riscul lipsei protecției.

Companiile care vând produse online se confruntă cu o presiune mai mare decât pot suporta, și prin urmare, de multe ori sacrifică securitatea pentru performanța afacerii. Deși au bune intenții în a se securiza pe ei, pe clienți și afacerea, de multe ori bunele intenții nu sunt de ajuns. Hackerii uzează modelele de profitabilitate, efectuând tranzacții frauduloase, cauzând opriri ale activității cu ajutorul botneților, declanșând breșe de informații și lista de probleme crește pentru această industrie, scrie securityinfowatch.com.

Pe lângă competiția dură din comerțul online, organizațiile care desfășoară această activitate trebuie să se confrunte și cu infracțiunile online care încearcă să le strice reputația, și de cele mai multe ori să îi lase cu contul gol.

Cei mai mari vânzători online au bugete de securitate mari, multă tehnologie de securitate, echipe de ingineri ai rețelei și zeci de angajați în departamentul de securitate. Deși aceste organizații care cheltuiesc mult pe securitate sunt ținte mari, hackerii tind să se axeze pe ținte care sunt mai ușor de atins. Cele mai mici organizații online de multe ori nu au un buget pentru securitate, folosesc puțină tehnologie, nu au ingineri de rețea și puțină securitate deoarece nu au nimic ce ar putea fi furat.

Companiile de mijloc, care nu sunt nici foarte mari, dar nici mici, trebuie să continue să opereze într-un mod profitabil în timp ce se protejează de amenințări. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că aceste companii sunt cele care sunt cele mai atacate de hackeri față de alte sectoare. Motivul este simplu: au ceva ce hackerii vor, de multe ori au o securitate mai slabă și sunt o țintă mai ușoară și mai valoroasă.

Deși aceste companii vor să facă ceva mai bun în domeniul securității cibernetice, nu pot cheltui la fel de mult ca companiile foarte mari.

În acest caz, securitatea cloud este soluția perfectă pentru cei cu bugete limitate, personal limitat și extertiză de securitate limitată. Cloud-ul de securitate modern livrează securitate și protecție accesibile pentru cei care au cea mai mare nevoie. Operatorii de cloud au adoptat capacități sofisticate de machine learning care folosesc identificarea om-robot. Anumiți furnizori de securitate oferă tehnici mai avansate ca prioritizarea traficului creat de oameni în defavoarea celui realizat de roboți și diferite nivele de protecție împotriva atacurilor DDoS și a altor tipuri de atacuri.

Doar 9% din companiile româneşti au achiziţionat servicii de cloud în 2016, potrivit unui raport Eurostat, citat de go4it.ro.

În loc să îşi dezvolte propria infrastructură IT, companiile pot accesa serviciile de cloud. În 2017, practic toate companiile din UE (97%) aveau acces la internet. Dintre acestea, 22% au achiziţionat servicii de cloud, faţă de 19% în 2014.

Dintre statele membre, achiziţia de servicii cloud de către companii a fost cel mai des întâlnită în Finlanda (57%), Suedia (49%) şi Danemarca (42%), în 2016. La polul opus se situează Bulgaria (7%) şi România (9%).

Conform unui raport al MarketResearchReports, numit “Global Cloud Security Solutions Market 2017-2021”, piața globală de soluții cloud de securitate va crește cu o rată de creștere anuală medie de 19,83% în perioada 2017-2021, scrie digitaljournal.com.

Principalul motiv pentru acestă creștere optimistă este creșterea cererii de soluții de securitate în cloud din partea companiilor mici și mijlocii. Și din ce în ce mai multe companii inplementează platforme cloud pentru a economisi spațiul în centrele de date fizice și pentru a îmbunătății eficiența și viteza operațiilor.

 

 

 

Share With: