HomeStiriSecuritate FizicaPoliția face recomandări pentru prevenirea furturilor din magazinele alimentare
politia-face-recomandari-pentru-prevenirea-furturilor-din-magazinele-alimentare

Poliția face recomandări pentru prevenirea furturilor din magazinele alimentare

politia-face-recomandari-pentru-prevenirea-furturilor-din-magazinele-alimentareÎn urma unui furt dintr-un magazin alimentar, polițiștii fac recomandări pentru prevenirea unor astfel de infracțiuni pe viitor.

La data de 15 octombrie 2016, în jurul orei 13.50, administratorul unui magazin a sesizat polițiștii din Bocșa cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras din incinta magazinului suma de 1600 de lei, se precizează într-un comunicat al IPJ Caraș-Severin. 

Polițiștii s-au deplasat la sediul societății comerciale și au efectuat cercetarea la fața locului, stabilind că trei persoane necunoscute au pătruns în magazinul alimentar, i-au distras atenția vânzătoarei și dintr-un sertar au sustras suma de 1600 de lei, bani proveniți din încasări. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, polițiștii desfășurând activități specifice pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului. 

Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, Poliția vă recomandă:

– în magazinele cu autoservire, trebuie amenajat un colț cu rafturi unde vor fi lăsate bagajele voluminoase ale clienților, care vor fi supravegheate de către un angajat! 

– persoanele care hoinăresc prin magazin în mod ‘dezinteresat’ și urmăresc doar vigilența celor care supraveghează trebuie să dea de gândit! 

– atenție sporită trebuie acordată persoanelor care pot ascunde sub vestimentație (rochii foarte largi etc.) buzunare special confecționate pentru a ascunde diverse produse! 

– în magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte și cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudență maximă și să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte și sub strictă supraveghere! 

– raioanele cu articole de mare valoare cum sunt bijuteriile, aparatura electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieșirea din magazin, în expoziții închise sau în spatele tejghelelor!

– asigurarea unui iluminat corespunzător pe timp de noapte a ușilor de acces în magazin

– transportul banilor trebuie făcut în condiții de maximă securitate, cu respectarea condițiilor prevăzute de lege! 

– înainte de închiderea magazinului trebuie controlate toate raioanele pentru a nu oferi posibilitatea unui hoț să rămână înăuntru 

– la magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopții se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nici o formă accesul clienților în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător! 

– nu păstrați sume mari de bani în casele de marcat și nu oferiți informații referitoare la paza societății unor persoane necunoscute!

– nu de puține ori autorii unor astfel de fapte au profitat de neglijența manifestată de unii gestionari, patroni sau angajați în asigurarea securității valorilor deținute, existând cazuri când nu s-a acționat sistemul de alarmare la plecarea din firmă sau nu au fost asigurate cu pază bunurile societății.

– pe timpul nopții, magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure și grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003

– cu cât sistemul de siguranță va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat! 

– totodată, trebuie avută în vedere selectarea cu grijă a personalului, știut fiind faptul că nu de puține ori infractorii nu acționează la întâmplare, ci cu sprijinul și complicitatea personalului ce deservește unitatea! 

 

 

 

Share With: