Drona de securitate care folosește lumini și mesaje de avertizare
Un startup a creat o dronă care folosește lumini, reflector și difuzor pentru identificarea și avertizarea intrușilor.
Un startup a transformat o dronă care ajuta la realizarea filmelor într-un agent de securitate zburător. Când întâlnește un intrus, drona aprinde lumini colorate și un reflector. Cel care o controlează este avertizat și vorbește prin difuzoarele puternice ale dronei, scrie dailymail.co.uk.
Aptonomy este un startup din Statele Unite ale Americii care a creat o dronă care zboară singură. Compania susține că drona are un cost mult mai redus decât angajarea oamenilor și că este mult mai eficientă decât camerele video și alarmele.
Dronele folosesc camere video tradiționale și camere cu viziune nocturnă pentru a înegistra imagini video în timp ce patrulează și în curând vor avea o cameră video termală pentru a repera oamenii de la distanță. Dronele mai sunt prevăzute cu lumini roșii și albastre, un reflector alb și două difuzoare puternice pentru a reda mesaje de avertizare când se apropie de un intrus care se află în perimetrul de patrulare.
Compania a modificat drone DJI Spreading Wings S100+ prin adăugarea de camere și computere care ajută la navigare, evitarea obstacolelor și reperarea obiectelor care nu ar trebui să fie prezente în jurul propietății. Toate dronele necesită 15 – 20 de minute pentru a-și reîncărca bateriile pe un doc.
Dronele sunt conduse cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone pentru setarea perimetrului, iar imaginile video sunt trimise pe un ecran din camera de control.
Cofondatorul companiei, Mihail Pivtoraiko, spune că dronele sale vor fi gata de patrulare anul viitor. Drona nu a fost creată pentru a speria, spune el, deși ar putea fi intimidantă pe întuneric. Dacă o persoană ignoră drona, acesta va fi filmat în continuare în timp ce agentul din camera de control cheamă poliția, scrie technologyreview.com.
O provocare pentru Pivtoraiko sunt regulile pentru drone din SUA. Recent actualizate, acestea nu permit aparatelor fără pasageri să zboare noaptea sau să fie autonome, în afara razei vizuale a pilotului, dar au existat excepții, iar Pivtoraiko crede că poate obține permisiunea din partea FAA deoarece dronele vor funcționa în zone private bine securizate.