HomeStiriBusiness & TehnologieCum pot companiile producătoare de IoT să își întărească securitatea?
cum-pot-companiile-producatoare-iot-sa-isi-intareasca-securitatea

Cum pot companiile producătoare de IoT să își întărească securitatea?

cum-pot-companiile-producatoare-iot-sa-isi-intareasca-securitateaCompaniile care produc dispozitive Internet of Things trebuie să își îmbunătățească paracticile de securitate pe măsură ce se grăbesc să livreze produse.

Ecosistemele sigure IoT au nevoie de noi soluții de administrare a identității pentru a face față noilor provocări datorită naturii inerente și necesităților IoT, scrie iotevolutionworld.com.

Administrarea Identității a Internet of Things, spre deosebire de sistemele tradiționale care se ocupă de obicei cu administrarea identităților utilizatorilor, necesită luarea în considerare a diferitelor tipuri de identități și relațiile lor. În ciuda faptului că obiectele IoT pot avea diferiți identificatori de rețea au și propria identitate pentru a fi deosebite de alte dispozitive similare.

Pentru o adevărată administrare a dispozitivelor IoT, acestea trebuie să aibă o adresă IoT care este reprezentarea sa virtuală (IoT Addressing),  Un mecanism și o tehniică de numire a obiectelor și asocierea lor cu Adresa IoT (IoT Naming) și un proces de localizare și obținere a resurselor IoT (IoT Discovery).

Pentru a afla cum pot companiile IoT să își îmbunătățească practicile de securitate, Scott Gerber de la thenextweb.com a întrebat zece antreprenori care i-au dat următoarele răspunsuri:

1. Roluri și responsabilități clare pentru angajați. O discuție cu fiecare membru al echipei la un anumit interval de timp pentru aprecierea muncii și a responsabilității fiecăruia poate ajuta compania să rămână proactivă și să păstreze securitatea.

2. O altă metodă de securitate este ștergerea datelor care nu sunt neapărat necesare, anonimizarea lor și folosirea celor mai bune practici ca: criptarea, autentificarea în mai mulți pași și cele mai pune medii de găzduire.

3. Angajează un hacker. Un hacker poate ajuta la găsirea punctelor slabe ale unui nou produs și la protejarea lor.

4. O companie IoT trebuie să creze un mod standardizat de actualizare a securității care să fie ușor de folosit pentru utilizatori.

5. Dispozitivele IoT interactive ajung să ne cunoască foarte mult și ne pot ademeni să actualizăm parolele, să schimbăm setările de confidențialitate și alte tehnici de prevenire.

6. Educarea utilizatorilor și a angajaților cu privire la cele mai noi practici de securitate.

7. Cum nu toate dispoztivele au același software este recomandată criptarea pentru a nu lăsa informațiile vulnerabile la riscuri de securitate la care le pot expune alte produse vulnerabile.

8. Asigurararea actualizării. Dacă companiile s-ar gândi la viitor și ar petrece mai mult timp pentru a plănui actualizările ar putea rezolva problemele de securitate care sunt descoperite mai târziu.

9. Din păcate, multe companii investesc mai puțin în securitate, când aceasta ar trebui să fie centrul preocupărilor.

10. Protecția adecvată a datelor nu este suficientă. O companie are nevoie și de o echipă dedicată care să monitorizeze securitatea datelor.

 

 

 

Share With: