HomeStiriBusiness & TehnologieEvolutia sistemelor de securitate pentru casa
evolutia-sistemelor-de-securitate-pentru-casa

Evolutia sistemelor de securitate pentru casa

evolutia-sistemelor-de-securitate-pentru-casaEvoluția Internet of Things și înmulțirea dispozitivelor conectate promit să destabilizeze noțiunea de sistem de securitate tradițional pentru casă, inclusiv riscurile pe care le atenuează.

Când clienții instalează o alarmă în casă vor să prevină o spargere, nu vor o dezarmare a alarmei de la distanță. Dar Internet of Things (IoT) promite să destabilizeze noțiunea de securitate tradițională pentru casă. Apariția unei case IoT este iminentă. Cei cărora le place să privească în viitor spun că totul va culmina odată cu instalarea de dispozitive conectate peste tot în casă. Aceasta va însemna că obiectele vor comunica folosind comunicarea machine-to-machine. Vor colecta preferințele utilizatorului și vor prezice ajustările necesare din timp, fără să fie necesară contribuția utilizatorului, scrie securityinfowatch.com.

Sistemele de securitate dintr-o casă sunt prima linie din această mișcare. Tehnologia care se bazează pe senzori de mișcare sunt creierul revoluției IoT în dezvoltare, aceștia fiind cele cinci simțuri care colectează informația care este trimisă la dispozitive pentru a fi analizată.

Mai multe funcții – acesta este avantajul uriaș din lumea IoT care înflorește și următoarele sisteme de securitate pentru acasă nu vor fi foarte diferite- succesul va fi prezis de cât de eficient vor comunica împeună cu celelalte sisteme din casă.

Între timp, există o predicție că noile case vor avea construite camere sigure. Acestea vor avea structuri fortificate create pentru a forma un zid în cazul unuei amenințări – nu numai împotriva unor persoane înarmate, dar și în caz de evenimente metorologice – care să-i protejeze pe cei dinăuntru de  uragane și alte evenimente meteo severe care prezintă un risc. Sistemele de securitate inteligente vor monitoriza activitatea din interiorul casei ca și cea a mediului și va proteja zona sigură în cazul unei urgențe.

Integrarea funcționalității pe aceste dispozitive și permiterea ca acestea să colecteze informații despre cei care le dețin crează un risc de infracționalitate cibernetică. Hackerii care se infiltrează în aceste sisteme pot lua controlul asupra ușilor de la garaj, a lacătelor  și pot exploata informațiile din conversțiile importante. Casele care oferă securitate vor trebui să se adapteze pentru a răspunde nu doar atacurilor fizice, dar și breșelor de informații, mai devreme decât mai târziu.

 

 

 

Share With: