HomeStiriSecuritate ITCisco lanseaza Digital Network Architecture
cisco-lanseaza-digital-network-architecture

Cisco lanseaza Digital Network Architecture

cisco-lanseaza-digital-network-architectureCisco lanseaza Digital Network Architecture pentru a accelera procesul de digitalizare al companiilor.

Digitalizarea înseamnă transformarea afacerilor din orice industrie, concomitent cu crearea unei noi piețe la nivel global, în valoare de 2,1 mii de miliarde de dolari până în 2019, potrivit companiei de cercetare și consultanță în domeniul tehnologiei, International Data Corporation (IDC). Calea către digitalizare presupune existența unei rețele digitale care să fie dezvoltată dincolo de conectivitate scrie smartfinancial.ro.

Iar această nouă rețea va permite inovații ale afacerilor, va genera noi informații și moduri de abordare și va crea noi experiente pentru clienți. De asemenea, va reduce costul și complexitatea infrastructurilor prin rearanjarea rețelei și introducerea capabilităților de automatizare, simultan cu sprijinirea protejării afacerilor, cu ajutorul unei arhitecturi create pentru securitate.

Cisco Digital Network Architecture se bazează pe 5 principii:

1. Virtualizarea tuturor lucrurilor pentru a le oferi companiilor libertatea de alegere în a rula orice serviciu oriunde, independent de platforma de bază – fizică sau virtuală, aflată la sediul companiei, sau în cloud.

2. Proiectată pentru automatizare pentru a ușura implementarea, administrarea și întreținerea rețelelor și serviciilor care rulează pe baza acestora, schimbând fundamental abordarea în ceea ce privește administrarea rețelei.

3. Analiză amănunțită pentru a furniza informații despre modul de funcționare al rețelei, al infrastructurii IT și al business-ului în general – informații pe care doar rețeaua le poate oferi.

4. Service management livrat direct din cloud pentru a unifica politicile de securitate și modul în care este dispusă rețeaua – combinând agilitatea specifică mediului cloud cu securitatea și controlul soluțiilor de tip “on premise”, instalate la sediile clienților.

5. Arhitectură deschisă, extensibilă și programabilă pe fiecare nivel – presupune integrarea soluțiilor Cisco, a tehnologiile terților cu API-uri deschise și cu platforma unui dezvoltator, pentru a susține un ecosistem bogat în aplicii de rețea.

 

 

 

Share With: