DIICOT angajeaza specialisti
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) va angaja 10 noi specialişti antifraudă pe lângă cei 45 existenţi, dar şi un specialist IT şi un tehnician criminalist.
„Numărul de posturi de specialişti antifraudă a fost suplimentat cu încă 10 posturi, în aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 326/2015 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificarea în mod corespunzător a statutului de funcţii şi de personal al direcţiei (Ordinul ministrului justiţiei nr. 2152/C/01.07.2015). Deoarece aceste funcţii nu sunt prevăzute în Regulament, este necesară introducerea acestei categorii de personal la art. 21”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordin scrie curierulnational.ro.
Specialiştii IT vor trebui să desfăşoare activităţi specifice domeniului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiei în cadrul DIICOT; elaborează proiectele în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiei ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; realizează, implementează şi exploatează sistemele informatice în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ; analizează, evaluează şi formulează propuneri privind asigurarea necesarului de tehnică de calcul; asigură eficientizarea permanentă a utilizării tehnicii de calcul; asigură elaborarea, actualizarea şi aplicarea politicii de securitate informatică a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; monitorizează asigurarea securităţii informaţiilor create şi stocate pe sistemele informatice utilizate de personalul direcţiei; creează şi întreţine aplicaţiile software.
Specialiştii IT instruiesc, asigură asistenţă tehnică şi suport pentru personalul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în utilizarea produselor software/hardware; participă la toate fazele proiectelor privind achiziţionarea sau dezvoltarea de aplicaţii/produse software/hardware, respectiv la: întocmirea caietelor de sarcini, participarea în comisiile privind achiziţiile publice, recepţia produselor, instalarea, darea în exploatare şi administrarea acestora; proiectează, realizează şi administrează bazele de date; administrează aplicaţiile şi serverele pe care sunt instalate; furnizează servicii de internet, e-mail şi mesagerie instant pentru utilizatorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Tot ei realizează arhivarea datelor create şi stocate pe sistemele informatice utilizate de personalul direcţiei, precum şi restaurarea lor, în caz de incident; întreţin şi actualizează site-ul DIICOT; monitorizează accesul la servicii, aplicaţii şi servere; instalează şi configurează servere, firewall-uri şi echipamente de reţea; exercită orice alte atribuţii prevăzute de legi, regulamente şi ordine sau stabilite din dispoziţia conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în condiţiile legii.