Proces finalizat in lumea producatorilor de echipamente de securitate
Future Fibre Technologies, furnizor de sisteme de detectie a efractiei pe fibra optica, a anuntat marti, 19.04.2012, ca a ajuns la o intelegere in procesul intentat impotriva companiei rivale Optellios pentru violare de patent, a anuntat securityinfowatch.
Disputele dintre cele doua companii dateaza din iulie 2008 cand FFT a pretins ca este detinatorul de drept al patentului numarul 7.142.736 („736 Patent”) care, pe site-ul oficial al autoritatilor de patentare din SUA figureaza ca „senzor de fibra distribuit cu detectie a interferentei si management al starii de polarizare”. Prin solcitarea din 2008, FFT a urmarit ca patentul sa ii fie atribuit exclusiv. Totusi, Optellios a argumentat ca actiunea este nula datorita unei intelegeri anterioare intre cele doua companii.
Cele doua companii au ajuns totusi la o intelegere iar procesul a fost finalizat. Incepand cu 22.12.2011, Optellios a atribuit patentul 736 catre FFT care a devenit astfel proprietar unic. In plus, in aprilie 2012 US District Court din Delaware a emis un ordin de rectificare a inventatorilor patentului si a dispus autoritatilor sa faca modificarile privind detinatorul patentului.
„Suntem multumiti ca am ajuns la o intelegere si ca am reusit in actiunea noastra de a deveni unici proprietar ai patentului 736 si ca instanta a fost de acord sa rectifice datele privind inventatorii patentului” a spus Rob Broomfield, CEO al FFT.
Ultimii ani au fost plini de actiuni in instanta in ceea ce priveste violarea drepturilor privind patentele si nu doar in domeniul securitatii. Sunt de notorietate procesele dintre Apple si Samsung sau, in securitate, procesul intentat de ObjectVideo impotriva Samsung, Bosch si Siemens pentru un soft de analiza video. De cele mai multe se ajunge la intelegeri, datorita faptului ca procesele se judeca in SUA iar modelul american de justitie permite o astfel de finalizare. Totusi, miza este uneori imensa, ajungandu-se pana la interzicerea comercializarii anumitor produse pe teritoriul SUA, cea mai mare piata de desfacere din lume.